LIVESTRONG Foundation Headquarters

Project Details

The LIVESTRONG Foundation Headquarters building is a lesson in sustainable design. The conversion from warehouse to office building relied upon the creative reuse of materials from the deconstructed warehouse. Rectangular concrete landscape walls and paving are remnants of the warehouse walls, made available when window openings were cut in concrete wall panels. Interior steps and seating were built from abandoned timber roof beams.

Interior office cubicles were constructed from the original timber roof decking, resurfaced to reveal the beautiful character of the aged wood. These and other sustainable design ideas enabled the project to achieve LEED Gold Certification and a four star rating by the Austin Energy Green Building Program.

  • Location
  • Austin, TX
  • Size
  • 30,000 s.f.
  • Architect
  • Lake|Flato Architects

Related Projects



As structural engineers, we consistently deliver excellence in service and product. We act in the interest of our clients and the built environment.


Our mission is to provide thoughtful and expert structural design solutions that both fit our clients’ needs and advance their creative visions.


At AEC, we believe that technical proficiency, creativity, and innovation are best cultivated by the free exchange of ideas in a community of diverse strengths and experiences.

© 2017 Architectural Engineers Collaborative, All rights reserved

receive updates